חיזוק מערכת החיסון

איך מחזקים את המערכת החיסונית?
נגד הקור של החורף אין לנו הרבה מה לעשות מלבד לבוש חם ולנסות לצמצם את החשיפה שלנו לרוחות, לקור ולגשם כמה שניתן. אבל ישנם גורמים נוספים שגורמים להיחלשות של המערכת החיסונית שהם כן  בידיים שלנו וניתנים לשינוי. הבאתי מספר טיפים שיעזרו לנו לחזק את הגוף לקראת העונה הקרה:

  1. הורידו את רמות המתח. היום ידוע שלחץ, מתח, דאגות, עצב- או במילים אחרות סטרס, עלול לגרום או להחמיר כמעט כל מחלה! סטרס מוגדר כל מצב שהוא שינוי מהשגרה הקבועה והרגועה שלנו, ואפילו אם השינוי הוא אירוע חיובי ומשמח כמו לידה, מעבר דירה וכו'.  המתח גורם להיחלשות משמעותית של המערכת החיסונית וככל שהוא ממושך יותר, כך הנזק לגוף גדול יותר. נסו למצוא דרכים להוריד את רמת המתח בסוף יום עבודה, לפני השינה או סתם באמצע היום. אמבט חם, שינה טובה, ספורט, תחביבים, עיסוי מפנק- הכל נכון בתנאי שזה מרגיע ו"מנקה את הראש".
  2. עישון, אלכוהול, קפאין- אינם בריאים ומדכאים את המערכת החיסונית. אלכוהול וקפאין עלולים לגרום לחוסרים תזונתיים שמשפיעים על תפקוד הגוף כולו.
  3. צריכת אנטיביוטיקה חזקה או ממושכת מורידה את יכולת ההגנה של הגוף. התרופה אכן מחסלת את החיידקים ה"רעים" אבל גם פוגעת בחיידקים "הטובים" שחיים בגוף ועוזרים לנו להילחם במחלות. לכן חשוב לקחת פרוביוטיקה (ועדיף בתוסף מזון כי הוא מרוכז יותר) אחרי שימוש באנטיביוטיקה.
  4. להקפיד על תזונה בריאה, מגוונת ומלאה. התזונה צריכה לכלול הרבה פירות וירקות מגוונים, דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מלא, קינואה, פסטה מלאה...), ירקות שורש ופקעות (גזר, סלרי, בטטה, בצל, שום, זנגביל), להרבות בשומן איכותי (אבוקדו, דגים, שמן זית, פשתן, טחינה..), קטניות (חומוס, עדשים, שעועית..). זה צריך להיות הבסיס לתזונה יומיומית בריאה.
  5. נסו להוריד את כמות הסוכר והפחמימות הפשוטות בתפריט, הן מקפיצות את רמת האינסולין ומחלישות את הגוף. פחמימות פשוטות הן פחמימות שאינן מלאות כגון אורז לבן, לחם לבן, פסטה שלא מקמח מלא, קוסקוס שלא מסולת מלאה ועוד. גם פחמימות מעובדות (כגון חטיפים, קרקרים, ארוחות אינסטנט) אינן בריאות ולא מומלץ לצרוך אותן.
  6. להמעיט בשומן רווי (בעיקר בשר), ולהימנע משימוש בצבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, אבקות מרק למיניהן, מזון מעושן.
  7. שתייה מרובה. חילוף תקין של נוזלים בגוף מאפשר לגוף להתנקות ולפעול בצורה אופטימלית. במידה והגוף נלחם בווירוס או חיידק, שתייה מרובה עוזרת לו "לשטוף" את הפסולת החוצה ולהבריא מהר יותר. השתייה צריכה להיות איכותית כגון מים מינרלים,חליטות צמחי מרפא, תה ירוק, מרקים ביתיים (לא משקיות אינסטנט), מיצי פירות וירקות טריים.
  8. עודף משקל ורמות שומנים גבוהות בדם גורמים לעומס על כל מערכות הגוף, הצטברות רעלים ופסולת, וגם לחילוף חומרים איטי ולא יעיל. התוצאה תהיה ירידה חיסונית.

עם זאת שמחלה נתפסת בעינינו כדבר שלילי בהכרח, יש לה לפעמים תפקיד חשוב עבורנו. הרבה פעמים מחלה מתפתחת בתקופות של מתח רב או מיד לאחריהן, ולמעשה הגוף כמו "מבקש" מאיתנו לקחת פסק זמן, לנוח, להירגע, ולדאוג לו לתנאים נוחים כדי שהוא יוכל לחזור לתפקוד בריא ונורמלי.
פעמים אחרות מחלה מתפתחת בתנאים שהגוף צריך להיפטר מפסולת רבה שנאגרה בו. ליחה, נזלת, שתן והפרשות אחרות הן דרך בה הגוף יכול להתנקות ולהבריא.
ניתן גם להיעזר בתוספי מזון וצמחי מרפא בעת הצורך כגון- ויטמין C, אבץ, פרופוליס, אכיניצאה, מולטי ויטמין, נוגדי חמצון למיניהם.
 
למטרה זו של חיזוק מערכת החיסוון, רקחנו את פורמולת צמחי המרפא I-Boost - צמחי המרפא בפורמולה הם בעלי פעילות אנטי-דלקתית, אנטי-ויראלית, אנטי בקטריאלית, ואנטי פטרייתית, המגבירה ייצור תאי דם לבנים ומחזקת את המערכת החיסונית. הם עשירים בחומרים נוגדי חמצון, ועוזרים לעורר את המערכת החיסונית ולחזק את ההתנגדות הטבעית של הגוף למזהמים. היא כוללת בין היתר את צמחי המרפא אכיניציאהEchinacea  וסמבוק Sambucus nigra המפורסמים ביכולתם לחזק את מערכת החיסון ולקטול וירוסים וחיידקים. 
הפורמולה מתאימה הן למניעה והן למצבים של התפרצות  מחלות כמו: שַׁפַעַת, הצטננות, נזלת, דלקת גרון, דלקת בדרכי שתן, הֶרפֵּס, מחלת הנשיקה.
היא מתאימה למבוגרים ולילדים.

עכשיו במבצע של 2+1!


 



 
חיידקים ווירוסים היו כאן הרבה לפני שנולדנו ויישארו גם הרבה אחרינו. יתרה מזו, הם משתנים ו"משתכללים" כל הזמן. אם נשכיל לדעת לחזק את מערכת ההגנה של הגוף שלנו, נוכל לעזור לגוף לחסל אותם ביעילות, במהירות ואפילו בלי להרגיש מאוד חולים
החורף מביא איתו גם לא מעט מחוללי מחלות כמו חיידקים ווירוסים. למעשה אנחנו חשופים אליהם כל הזמן, גם בקיץ, אלא שאז המערכת החיסונית שלנו יותר חזקה ולכן לרוב הגוף מתגבר עליהם אפילו בלי שנרגיש. הקור בחורף מאלץ את הגוף "לעבוד" יותר קשה כדי לחמם את עצמו וזה גורם לו להיות יותר פגיע- או מה שנקרא מחליש את מערכת החיסון. אפשר לדמות את המערכת החיסונית לצבא של חיילים שתפקידם היחיד הגוף הוא לנטרל גופים זרים ומזיקים כמו חיידקים, וירוסים, פטריות ועוד.
כשהצבא הזה לא במיטבו, יש סיכוי גדול יותר שחיידק או וירוס שיזדמן לסביבה יצליח לחולל בנו מחלה ולהשאיר אותנו מרותקים למיטה לכמה ימים.