מותק המכנס התכווץ- שבירת מיתוסים בדיאטה 

הבעיה מתחילה כשהגוף שלנו ממשיך להתנהג לפי הקודים הגנטיים הקדומים האלו, בעוד שאנחנו חיים בתרבות של שפע (ותודה לאל על כך!) שבה המזון זמין לאורך כל השנה ובכמויות גדולות. אגירת השומן הפכה עבורנו למטרד במקום להיות אמצעי קיום.
יתרה מזו; בשנים האחרונות הפך המזון למתועש ומעובד יותר ויותר, המגוון גדל בעוד שהאיכות ירדה. דבר זה הוליד הרגלי אכילה גרועים ביותר, המבוססים על מזון מהיר, זול וזמין שלרוב לא עולה בקנה אחד עם שמירה על משקל תקין ובריאות בכלל.

שבירת מיתוסים בדיאטות

לא כדאי להוריד את כמות השומנים בתפריט. הפתרון הוא להחליף אותם בסוגי שומן בריאים כמו אומגה 3 וחומצות שומן חיוניות אחרות. אז תשאלו- למה שהגוף לא יאגור את השומן הבריא כעודף שומן כמו שהוא עושה עם השומן הלא בריא? דמיינו לעצמכם שאתם מקבלים במתנה כמות נאה של אריחים יפים וחדשים שמתאימים בדיוק למקלחת שלכם. האם תשמרו אותם במחסן...? הרי ברור שלא! כך גם הגוף- אם נספק לו שומן איכותי ובריא הוא ישתמש בו קודם כל לצרכיו הבסיסיים והחיוניים כמו בנייה של עצבים, הורמונים וקרומי תאים, ולא ימהר לשלוח אותם לכרס ולישבן, שהם "המחסן" שלו. יתרה מזו- שומנים מהסוג הבריא אף מגבירים את קצב שריפת השומן בגוף. הרווחנו שניים במחיר אחד.

לא לוותר על ארוחת בוקר. זו הארוחה החשובה ביום והיא מספקת את האנרגיה להתחיל את הפעילות שלנו. אם נוותר עליה נגיע לרעב גדול בהמשך היום וסביר להניח שנעמיס כמויות גדולות של אוכל, שגם יגרמו להשמנה וגם יעמיסו על מערכת העיכול.
אמצו את המשפט "בבוקר אכול כמו מלך, בצהריים כמו עשיר ובערב כמו אביון".

לא כדאי לעשות דיאטות דלות קלוריות, מה שנקרא "דיאטות כאסח". הן אינן יעילות בטווח הארוך מכיוון שהן גורמות לגוף להיערך לתקופת רעב וכנגד הוא יפחית את קצב הוצאת הקלורית הבסיסית. במילים פשוטות- בשלב מסוים הגוף יאט את קצב חילוף החומרים כדי לחסוך באנרגיה והירידה במשקל תהיה מינימלית.

אז מה הפתרון?
ללמוד את דרכיו של הגוף ולא לפעול נגדו. ככלל, הנטורופתיה אינה מציעה דיאטות "כמבצע חיסול זמני". ברוב הגדול של המקרים תזונה נכונה ובריאה כדרך חיים מביאה את האדם למשקל תקין ללא תנודות גדולות במשקל לאורך שנים. אם אוכלים נכון אין צורך לספור קלוריות ולא לחשב כמויות; כשחומרי הגלם איכותיים (משמע המזון), לכמות אין משקל רב, תרתי משמע....
עם זאת ירידה במשקל ובניית תפריט הוא דבר אינדיבידואלי לחלוטין, ומה שמתאים לאחד לא תמיד מתאים לאחר. הנטורופתיה מתייחסת לפרמטרים נוספים מלבד המשקל- למשל מצב בריאותי, הגבלות תזונתיות וגם  טעמו האישי של האדם. לכן תמיד כדאי להתייעץ על כך עם איש מקצוע מוסמך שילווה אתכם לאורך כל התהליך וידריך אתכם לתזונה האופטימלית עבורכם.


במסגרת הנטורופתיה ניתן גם להעזר בצמחי מרפא אשר תומכים בתהליך הירידה במשקל במנגנונים שונים. צמחי המרפא אינם מחליפים כמובן את הצורך בשמירה על כללי המפתח לתזונה נכונה.
במאבק לשמור על המשקל אנו מציעים את הפורמולה Back2fit אשר מסייעת לירידה במשקל בכמה דרכים:
• ממריצה את חילוף החומרים ושריפת שומן, 
• משפרת ומאיצה עיכול
• מפחיתה את התשוקה לסוכר
• משפרת את תחושת השובע ולכן מפחיתה את התיאבון

לקריאת טיפים נוספים הכנסו אל "
מותק המכנס התכווץ- שבירת מיתוסים בדיאטה - חלק 2"

 

שומן... מי צריך את זה בכלל?! הרי רוב האנשים רק מחפשים דרכים להיפטר ממנו כל הזמן.
אבל השומן ממלא תפקידים חשובים ורבים בגוף, ולמעשה בלי שומן אין חיים! אין הכוונה כמובן לעודפי השומן שמצטברים על הכרס, אלא לשומן באופן כללי כחלק מאבות המזון ההכרחיים לגוף. השומנים מספקים אנרגיה לגוף (9 קלוריות לגרם שומן), מסייעים בספיגת חלק מהויטמינים ורכיבי תזונה נוספים, מגינים על רקמות ואיברים והם בונים את העצבים, ההורמונים וקרומי התאים שלנו. בנוסף השומן גם משמש כחומר מבודד למניעת אובדן חום מהגוף.

מעצם היותו של השומן כל כך חשוב, הגוף לא מוותר עליו בקלות. למעשה הגוף שלנו כמו מתוכנת לאגור שומן בכל הזדמנות שהוא רק יכול. זהו מנגנון שהוטמע בגופנו לפני עידנים, וכדי להבין אותו טוב יותר בואו נחזור אחורה לעולמו של האדם הקדמון: בימיו המזון לא היה תמיד זמין, והיה תלוי בציד או בעונה של פירות יער או כל מזון אחר מהטבע. לא היו דרכים לשמר את המזון לתקופות של רעב. באותם זמנים מי שהיה מצויד בשומנים עודפים נחשב לחזק והיה יכול לשרוד ללא מזון תקופות ארוכות יותר. אגירת השומן הייתה דבר הכרחי להישרדות.