עוגיות שיבולת שועל - #1
עוגיות רכות, בריאות וקלות הכנה, בלי קמח לבן, סוכר לבן ובלי טיפת שומן
מצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל עדינה (גרוסה מעט)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
קינמון
חופן חמוציות מיובשות ואגוזים מפוררים / אפשר חצי שקדים וחצי אגוזים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מעבירים לקערה את שיבולת השועל ואבקת האפייה ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
4. בעזרת 2 כפיות יוצרים עוגיות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 10-15 דקות, עד שהן יציבות ומעט זהובות. מצננים ושומרים בכלי סגור.


עוגיות שיבולת שועל - #2 
1 כפית קינמון
2 כוסות שיבולת שועל
2 כפות דבש
1 כף טחינה גולמית
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן בכבישה קרה
1 כפית מלאה אבקת אפיה
1 כוס קמח מלא
כ - 1/4 או 1/3 כוס מים או חלב סויה.
 
לערבב את כל החומרים יחד להוסיף נוזלים בסוף עד לקבלת בצק דביק אבל לא נוזלי. ליצור עוגיות בידיים .
אופים בסביבות 125-150 מעלות תלוי בתנור - 20 דקות.
 
עוגיות שיבולת שועל - #3
מערבבים ביחד את החומרים היבשים:
1 כוס קמח חיטה/כוסמין מלא
2 כוסות שבולת שועל טחונה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון

מערבבים ביחד את החומרים הרטובים:
1/2 כוס שמן בכבישה קרה או חמאה (100 ג')
3 כפות סילאן (אפשר גם פחות)
1 ביצה

מערבבים הכל ביחד עם אגוזים טחונים
אם יבש מדי, מוסיפים חלב סויה (מעט בכל פעם) עד שהבצק נראה אחיד.
מחלקים לעוגיות קטנות, ואופים על חום בינוני (180 מעלות) במשך 10-15 דקות.
משאירים בחוץ כדי שיתקרר.


עוגת שוקולד מקמח מלא 
200 גר' שוקולד שבור לקוביות
50 גר' חמאה
½ כוס שמן (קנולה / חמניות/זית בכבישה קרה כמובן)
1 כוס סוכר חום/דבש/מייפל
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים , טרופות
1 כוס אגוזי מלך /פקאן ,קצוצים גס (לא הכרחי)
לקרם:
1 כף קקאו
3 כפות דבש
2 כפות טחינה גולמית / שקדיה
2 כפות ברנדי/ליקר שוקולד/תפוזים (אפשר חלב סויה לילדים)
2-3 כפות מים .
ההכנה: לחמם תנור ל-180 , להמיס בביין מרי שוקולד+שמן.
בקערה גדולה לערבב את שאר החומרים ולהוסיף את השוקולד המומס .
לשמן תבנית (בקוטר 24), יוצקים את התערובת ואופים 35-40 דק' , עד שהקיסם יבש .
הקרם : (לא חובה טעים גם בלי אפשר כל קרם אחר) : שמים הכל בסיר ומבשלים תוך בחישה על להבה בינונית עד שהקרם אחיד , יוצקים על העוגה .
 
 
עוגת גזר
 כוס שמן
2 כוסות סוכר דמומרה
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
 לערבב היטב את כל החומרים הנ"ל
 
2 כוסות קמח כוסמין
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות קנמון
½ כפית מלח
 לערבב היטב את הכל ולהוסיף לחלק הראשון
 
2 כוסות קוקוס
4-6 גזרים גדולים
2 כוסות אגוזים שבורים גס
 
לערבב ולהוסיף לבלילה לאפות בחום בינוני
להוציא מהתנור כאשר על הקיסם יש מעט פרורים וכך העוגה שומרת על רכות לאורך זמן.
 
חביתיות לבלינצ'ס מקמח מלא
המצרכים:
1.5 כוסות קמח מלא
1 כוס חלב סויה (למתיקות עדינה אפשר להשתמש בחלב סויה בטעם וניל)
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
כף שמן קנולה/ זית/ חמניות בכבישה קרה
 
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והמלח בקערה.
מוסיפים את החלב, המים והשמן בהדרגה ובוחשים שלא יהיו גושים.
מחממים קצת שמן במחבת ויוצקים מהבלילה בעזרת מצקת או כף גדולה . חשוב שהבלילה תתפזר בכל שטח המחבת בצורה אחידה.
מטגנים כמה דקות עד שהבלילה נפרדת מהמחבת והופכים.

מתוקים בריאים