סודות האבטיח

אבטיח גם מכיל בטא-קרוטן - נגזרת של ויטמין A, המגן על עורנו מפני השמש, הוא עשיר בויטמין C, שכידוע לנו ממלא בין השאר תפקיד חשוב בחיזוק מערכת החיסון ושמירה על העור.

יש בו הרבה אשלגן, שתורם להורדת לחץ דם, וכן עוד מינרלים כמו סידן, זרחן, מגנזיום ועוד.
אין בו כמעט שומן, ויש בו אפילו קצת סיבים תזונתיים.

92% מהאבטיח הם מים (!), מה שהופך אותו לפרי מרענן,מרווה ומצוין לקיץ.
מבחינה קלורית יש בו 40 קלוריות לכוס קוביות אבטיח. כמות הנוזלים האדירה שבו תופסת את רוב נפחו וכך יש פחות "מקום" לרכיבים אחרים (למרות שבנוסף למים יש בו כמובן גם את הסוכר הטבעי של הפרי).לכן גם תחושת המלאות אחרי אכילת אבטיח תהיה בדרך כלל מיידית.


וכמובן- הכי חשוב: הוא כל כך טעים!!!

לקריאה על חיזוק מערכת החיסון באופן טבעי

לחיזוק מערכת החיסון באופן טבעי ובטוח, באישור משרד הבריאות,
מתאים גם לילדים


 

מי לא שמע פעם את המשפט "אבטיח זה רק מים וסוכר", או "אבטיח זה משמין נורא"? 
אז זהו, שלא בדיוק. לאבטיח יתרונות רבים:
הוא מכיל ליקופן- נוגד חמצון חזק (שהוא גם האדום של העגבנייה)                   
מחקרים מעידים על כך שיש לו חשיבות בהפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן, כגון סרטן במערכת העיכול וסרטן הפרוסטטה. מחקרים אחרונים אף העלו את ההשערה כי הוא יכול להגן על הגוף מפני זיהום אוויר, לשמור על בריאות העיניים, על תפקוד המוח ולהגן מפני פגעי השמש.

כדאי לאכול את האבטיח דווקא לא קר מהמקרר, מכיוון שכמות הליקופן שבו עולה ככל שהטמפרטורה יותר גבוהה.