שוקולד - התמכרות או בריאות?

מחקרים אחרונים אף הראו קשר בין צריכת שוקולד לירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם. הוכח גם שהוא משפר את ערכי הכולסטרול, משפר את זרימת הדם, מונע יתר לחץ דם ומוריד את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים ובמחלות ניווניות .
נוסף על פוליפנולים בקקאו, נמצא גם ויטמין E המתפקד כנוגד חמצון, ומינרלים כגון מגנזיום, אשלגן, אבץ, סידן וברזל.
אחרי אכילת שוקולד יש הפרשה של חומרים כימיים במוח, ביניהם סרוטונין.
הם משפיעים על מרכז ההנאה במוח וגורמים לתחושה של אופוריה,התרגשות, מצב רוח טוב, ולתחושה הדומה להתאהבות.לכן מניחים שהתשוקה הקיימת לשוקולד הינה בשל התגמול הכימי הצפוי לאחר מכן.
ומעבר לכל אלה, השוקולד נמצא גם יעיל כנגד שיעול הודות לחומר שבו בשם תאוברומין .
אבל כמו למטבע, גם לשוקולד 2 צדדים. והצד השני הוא פחות מעודד.

השוקולד עלול לגרום להתקפי מיגרנה אצל חלק מהאנשים בגלל חומצת האמינו טירמין שהוא מכיל. הוא גם עלול לגרום לכאבי בטן, צרבות, עצירות, עששת ואף להחמיר סימפטומים של טרום מחזור אצל נשים.
הוא ממריץ את מערכת העצבים ואפילו גורם להתמכרות אצל אנשים מסוימים.

למרות שהשוקולד מכיל קפאין, הכמויות הן קטנות למדי והחומר הממריץ העיקרי בשוקולד הוא דווקא התאוברומין, אותו נוגד שיעול יעיל. הוא הופך לחומר לא מסיס המתגבש בגוף ועלול לגרום לדלקות פרקים ואבנים בכליות. אגב,הוא גם רעיל לבעלי חיים.
וכמובן לא נשכח את רמת השומן הגבוהה, אחרי הכל, שיש בשוקולד. רוב חומצות השומן הן רוויות ואי אפשר להתעלם מכך כשחושבים על בריאות.
ומה עם הסוכר? גם הוא בפנים. הרבה סוכר לא מומלץ לאף אחד,זה לא חדש לנו.
או אם נסכם- מדובר על הרבה קלוריות ביחס לשטח פנים קטנטן...
אם כן, איך נהנים מהשוקולד ובכל זאת לא הורסים את הבריאות והגזרה?
שיטת "הכל במידה". קובייה אחת או שתיים מדי פעם של שוקולד מריר איכותי שבו מוצקי הקקאו הם לפחות 70%, יכולה בהחלט לספק את הדרישות שלנו מהשוקולד.
בשוקולד כזה גם כמות הסוכר פחותה יחסית כי רוב רובו הם מוצקי קקאו.
אבל אם אתם מהסוג שהקובייה הראשונה היא רק הסיפתח לכל שאר החפיסה, עדיף להימנע ולא להתחיל בכלל...
כדאי לדעת שהתועלת המירבית שלנו מהקקאו היא דווקא על ידי שתייה של משקה "שוקו" שעשוי מאבקת קקאו (ולא מאבקות אינסטנט למיניהן) כי שם כמות השומן היא נמוכה ובכל זאת מקבלים את כל הטוב שבקקאו.

לסיום, חשוב לזכור שהשוקולד כמובן הוא לא חובה בתזונתנו ואפשר בהחלט להיות בריאים ומאושרים גם בלי כל נפלאותיו של הקקאו. על אחת כמה אם יש עודף משקל, אקנה,מיגרנות,סכרת וכו'. אבל אם אתם יכולים לאפשר לעצמכם ובכל זאת רוצים להתפנק לפעמים בממתק הכי טעים שיש, עשו זאת בחוכמה.

לקריאה על תזונה נכונה ותומכת בתהליך ההרזיה במאמר: שבירת מיתוסים בדיאטה,  חלק 1,  
חלק 2

 

לירידה במשקל, באופן טבעי ובטוח, באישור משרד הבריאות



 

רוב האנשים נתקפים ייסורי מצפון אחרי אכילת שוקולד כי נדמה שדבר כזה טעים לא יכול להיות בריא. האומנם...?

הקקאו הגיע למערב מבני המאיה ביערות הגשם של מרכז אמריקה ופירושו "מזון האלים". באותה תקופה היה נהוג לשתות את הקקאו בטעמו הטבעי- מר. אחרים היו מוסיפים לו צ'ילי חריף ותבלינים אחרים.כבר אז היה המשקה פופולרי, אבל מאחר ומחירו היה גבוה ביותר הוא נשמר בעיקר לאצולה ולשכבות הגבוהות. עם המהפכה התעשייתית במאה ה-19 והמצאת המכונות, הפך הקקאו לשוקולד, והעולם הפך מתוק יותר...

בתהליך העיבוד של הקקאו מתקבלים 3 מוצרים עיקריים: אבקת קקאו, חמאת קקאו וליקר קקאו. ככל שאחוז חמאת הקקאו והליקר שבמוצר עולה, כך הוא נחשב למובחר יותר.
בשוקולד מריר "מעולה" מגיעה כמות חמאת הקקאו לעיתים עד 90% אחוזים.
כל התכונות הטובות המיוחסות היום לשוקולד מתייחסות לשוקולד שמכיל מינימום 70% מוצקי קקאו. למרות שהוא מכיל בעיקר שומן רווי,הקקאו עשיר מאוד בפוליפנולים- נוגדי חמצון רבי עוצמה,
שלמעשה הוכחו כחזקים יותר אפילו בהשוואה ליין אדום ותה ירוק! נוגדי חמצון אלה מסייעים לגוף להלחם ברדיקלים החופשיים ולכן מסייעים בחיזוק מערכת החיסון,עיכוב הזדקנות ושיפור כללי של תפקוד הגוף.