שמן ברוש CYPRESS/ CUPRESSUS SEMPERVIRENS
השמן מופק מענפים הצעירים של הברוש ומקורו בצרפת.
תכונות: מכווץ חזק, נוגד עוויתות, מונע הזעה, משתן, מחטא, מכווץ כלי דם ולכן מעלה לחץ דם.
שימושים עיקריים: טחורים, בריחת שתן, דליות, דימומים, הזעת יתר, קופרוז, בצקות,
מקל על בעיות במערכת הנשימה,אקנה ופצעים, שלשולים, מאזן את מערכת הרבייה הנשית,
צרידות, שפעת, הרחקת חרקים, כינים ופשפשים, הפרשות וגינליות.
בהיבט הנפשי: השמן מטהר ,מרגיע ומפחית מתח נפשי.עוזר לקבלת שינויים וקבלת המציאות.
שימושים קוסמטיים: השמן טוב לעור מבוגר, לעור שמן עם נקבוביות פתוחות ומקל על אקנה.
אזהרות: לא לשימוש בהריון ולבעלי לחץ דם גבוה.
ענף ברוש: