מרק עדשים אדומות
 
המצרכים:
כוס וחצי עדשים אדומות
2 כפות אורז
1 בצל גדול
4 שיני שום
תבלינים: כמון, כורכום, מלח לפי הטעם.
 
אופן ההכנה:
לנקות את העדשים ואח"כ לשטוף אותם היטב.
להכניס אותן לסיר עם מים בגובה מעל לעדשים + 2 כפות אורז+1 בצל גדול ולבשל.
כשהעדשים רכות לטחון אותן עם מערבל יד.
לטגן את השום כתוש עם שמן זית ולהוסיף למרק. להוסיף את התבלינים – להיזהר שלא ייווצרו גושים.
(אפשר להוציא קצת מרק הצידה ולערבב שם את התבלינים עד שיימסו לגמרי ואז להחזיר למרק).
 
מרק בטטה
 
מצרכים:
5 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים
4-5 כפות שמן זית
מלח, פלפל
 
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף.
להוסיף את קוביות הבטטה ולערבב כמה דקות עד שיתרככו קצת.
להוסיף מים עד גובה הסיר
לבשל 30-45 דקות עם סיר מכוסה חלקית
לטחון הכל בבלנדר עד שהעיסה חלקה
לתבל עם מלח, פלפל
שדרוג: להוסיף 250-300 גרם דלעת מקולפת ומנוקה.
להוסיף אותה לסיר כשמוסיפים את הבבטות.


מרק כרובית:
 
המצרכים:
3 כפות שמן זית או חמאה
2 בצלים קצוצים
1 שן שום כתושה
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כרובית בינונית
½ כפית מלח ים טבעי
קצת פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות עשבי תיבול מיובשים (טימין, מיורן)
6 כוסות מים
קורט אגוז מוסקט- לא חובה
2 כפות מיסו
 
אופן ההכנה:
בסיר גדול מזהיבים את הבצלים והשום בשמן או בחמאה.
בינתיים משרים את הכרובית במים רותחים כדי לוודא שאין בה כל מיני חרקים ו"אורחים" לא רצויים.
אחרי כמה דקות להוציא את הכרובית, לשטוף אותה טוב ולפרק לפרחים קטנים.
מוסיפים לסיר את הכרובית, סלרי והתבלינים ומערבבים מספר דקות.
מוסיפים את המים והמיסו ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהכרובית מתרככת. להוריד מהאש ולצנן מעט.
טוחנים את המרק לממחה במעבד מזון ומחזירים לסיר לחימום.


מרק תירס כפרי
 
המצרכים:
4 כוסות גרעיני תירס טריים, קפואים או משימורים בלי הנוזלים
6 כוסות מים רותחים
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כפות של עשבי תיבול מיובשים (טימין, אורגנו,מרווה)
½ כפית מלח ים טבעי
½ כפית רוטב סויה
פלפל שחור טחון טרי
1 כף שמיר קצוץ דק
1 כף שמן זית
¼ כוס פלפל ירוק
¼ כוס בצל ירוק קצוץ
 
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים בסיר גדול.
מוסיפים את תפוחי האדמה, בצל, שום וסלרי.
שוב מרתיחים ומוסיפים את התבלינים.
מכסים ומבשלים על להבה בינונית 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה יתרככו קצת. מצננים מעט.
מוסיפים את התירס ומבשלים 5 דקות נוספות.
מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים את הפלפל והבצל הירוק במשך 2 דקות ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את השמיר הקצוץ ומתקנים תיבול.
* ניתן גם לטחון את המרק לממחה במעבד מזון לפני הוספת גרעיני התירס לסיר.
 
מרק עגבניות
 
המצרכים:
2 קופסאות עגבניות משומרות קצוצות (כל אחת 800 גרם)
2 גזרים מגורדים על פומפייה
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום פרוסות דק
1 כוס מיץ עגבניות טרי
4 כפות קמח מלא
כף חמאה רכה
5 כפות שמן זית
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית סוכר חום
מלח, פלפל גרוס
5 כוסות מים
 
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה עם השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצלים, הגזר והשום ומאדים כמה דקות.
מוסיפים את הקמח ובוחשים עוד דקה
מוסיפים את העגבניות, מיץ העגבניות, הבזיליקום, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
מעבירים לבלנדר (או במעבד מזון ידני) לקבלת מרקם חלק.
 
מרק ירקות כפרי
 
המצרכים:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורד
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 עגבנייה קלופה וקצוצה דק
1 שורש פטרוזיליה מגורר גס
1 כוס אפונה קפואה
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 קישוא פרוס דק
2 כפות קמח מלא
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
9 כוסות מים
מלח, פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את כל הירקות לכמה דקות תוך כדי בחישה.
מוסיפים את הקמח ובוחשים דקה
מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש קטנה למשך כשעה
מוסיפים את הפטרוזיליה ומורידים מהאש.

מרקים