http://www.enter-support.com/image/users/9892/ftp/my_files/Guiding_Videos/Express/add%20code-page.mp4?id=28332644Rhea - כוס התה שלי
כוס התה שלי

יש להבדיל בין תה לבין חליטות. כל סוגי התה למיניהם מקורם בעלי צמח התה (קמליה סיננזיס),כשהמוכרים ביותר הם התה השחור (תה רגיל) והתה הירוק. חליטות הן מיצויים של צמחי מרפא ותבלין ללא שקיק של עלי תה בנוסף, ולכן הן גם נטולות קפאין.
הבאתי פה את רוב סוגי התה וצמחי המרפא המקובלים והאהובים להכנת חליטה, ביחד עם סגולותיהם הבריאותיות.
תה שחור- זה התה הרגיל והפשוט שקיים בשוק. הוא מופק מעלי הצמח הירוקים שנקטפים, נקצצים, מותססים ומעובדים בשיטות שונות.התסיסה היא זו שמעניקה לו את צבעו הכהה.במשך שנים רבות נחשב התה השחור כבעל סגולות מרפא בתרבויות שונות בעולם. סגולותיו נובעות מהיותו עשיר ברכיבים נוגדי חמצון, ואלה כידוע עושים רק טוב לגוף. אבל, ופה יש אבל גדול, התה גם מכיל רכיבים קצת פחות בריאים שהופכים אותו להרבה פחות מומלץ. כמות הקפאין בכוס תה כהה וחזק יכולה להגיע לזו שמצויה בכוס קפה וידוע לנו לא מהיום שהקפאין עלול לגרום לעלייה בלחץ הדם וקצב הלב, כתמים בשיניים, עירנות והפרשת נוזלים ומינרלים בשתן. סיבי התה מכילים חומצה אוקסלית שמפריעים לספיגת מינרלים מהמזון, במיוחד סידן. לכן בסופו של דבר, התה השחור הוא הכי פחות מומלץ מכל האפשרויות שאזכיר פה.
תה ירוק- מופק מאותם עלים של צמח הקמליה אבל כאן הם לא עברו תסיסה אלא רק ריכוך על ידי קיטור או חימום ולכן דרגת החמצון אליה נחשפו היא מינימלית. זו הסיבה שכמות נוגדי החמצון בתה הירוק גבוהה בהרבה מזו שבתה השחור והוא נחשב לבריא הרבה יותר. הוא נחשב למחזק מערכת חיסון,אנטי סרטני,מעודד הרזייה, מאט הזדקנות ועוזר לדלקות חניכיים.יש לו גם יתרונות רפואיים במחלות כלי דם ולב, דלקות מפרקים, מחלות נוירולוגיות,הורדת כולסטרול ועוד. באשר לקפאין,כמותו נמוכה בהשוואה לזו בתה בשחור אבל עדיין צריך לקחת זאת בחשבון ולא להגזים בכמויות , בטח לא לפני השינהאפשר לסכם ולומר שעל אף הקפאין והחומצה האוקסלית שיש בו, פעילותו נוגדת החמצון כל כך חזקה שיתרונותיו עולים על מגרעותיו והוא בהחלט יכול להיות חלק נכבד מתצרוכת התה שלנונשים בהריון ואנשים הנוטלים תרופות לדילול דם מומלץ להמעיט או להימנע בכלל.

לואיזה לימונית- הלואיזה מצוינת להרגעה, מורידה חום, וטובה לבעיות עיכול שונות.החומר הלימוני שבה, הציטראל, נמצא במחקרים כיעיל נגד תאים סרטניים בכמות של 1 גרם צמח ליום. ללואיזה ארומה לימונית חזקה במיוחד והיא אהובה על הרבה אנשים במיוחד בשילוב עם מליסה ועשב לימון.

נענע/ מנטה- צמח נפוץ מאוד, הוא קל לגידול ונוטה להתפשט סביב.למנטה יש מינים רבים אבל כולם מצוינים להקלה בעיכול, נפיחות וגזים, כאבי בטן, בחילות והקאות, מחלות חורף ושיעול. השימוש בזני המנטה השונים אינו מומלץ לנשים בהריון.

לענה (שיבא)- צמח מר מאוד.הוא משפר עיכול, טוב לכבדות, נפיחות אחרי האוכל, עצירות, תולעי מעיים. השיבא עוזר להמריץ את תפקוד הכבד והוא טוב לצורך ניקוי של הגוף. הוא אינו מומלץ לנשים בהריון.

מרווה-  לעלי המרווה טעם קצת מריר והם נחשבים למחזקים את הגוף, מרגיעים את מערכת העיכול ומאזנים בעיות הורמונליות אצל נשים. תה מרווה טוב לחיטוי מערכת הנשימה בזמן מחלה וגם להורדת חום. בגלל הפעילות ההורמונלית של המרווה היא אינה מומלצת לנשים בהריון וגם לא לנשים מניקות מאחר והמרווה נוטה לייבש את החלב.

קמומיל (בבונג)- את החליטה מפיקים מפרחי הקמומיל והיא טובה לכל בעיית עיכול שהיא: גזים, נפיחות, כאבי בטן, שלשולים, דלקות, בחילות. שתייה של חליטה מהקמומיל מחזקת את הגוף ,מרגיעה ומשרה רוגע ונינוחות.בשימוש חיצוני כקומפרסים הקמומיל גם עוזר להרגעה של גירויים בעור (פצעים, עקיצות, אקזמות) וכן לדלקות עיניים.

שומר- זרעי השומר מצוינים לבעיות במערכת העיכול, במיוחד גזים וכאבי בטן. נשים מניקות יכולות לשתות בעצמן חליטה של שומר על מנת להקל על הצטברות גזים אצל התינוק, וזה גם יעודד את ייצור החלב. שומר טוב גם לכיוח של נזלת וליחה במערכת הנשימה ובטיפול חיצוני הוא יעיל לטיפול בדלקות עיניים (קומפרסים).

מליסה-  למליסה טעם לימוני עדין, וגם הוא כמו הלואיזה מכיל את הציטראל שפועל כנגד תאים סרטניים.
המליסה מרגיעה, מפיגה מתחים וחרדות, מרוממת מצב רוח, טובה להפרעות עיכול, גזים, חום ויתר לחץ דם.היא מחזקת את הגוף וקצת מאיטה את פעילותה של בלוטת התריס לכן היא לא מומלצת לסובלים מתת פעילות של התריס.

עשב לימון (לימונית)- כמו המליסה והלואיזה, גם הלימונית עשירה בציטראל. חליטה מעשב לימון טובה לכאבים והתכווצויות בטן, שלשולים, הורדת חום והרגעה. הריח של הלימונית דוחה יתושים,פרעושים וחרקים.

רוזמרין- חליטה מרוזמרין ממריצה, מחזקת ומעוררת אך עם זאת משרה אוירה נינוחה ונעימה. היא טובה במיוחד ללחץ דם נמוך, תשישות, מיגרנה, בעיות זכרון, נשירת שיער, דליות ברגליים, טחורים. הרוזמרין עוזר גם לבעיות עיכול ומחטא את מערכת הנשימה ובשימוש חיצוני הוא טוב כשטיפה לשיער ולקרקרפת.
 
ואם אתם מתלבטים באיזה צמח לבחור,ישנה גישה שאומרת שכדאי מאוד להכין קנקן עם מגוון צמחי מרפא ולתת לגוף לבחור את מה שהוא צריך לקבל באותו הרגע. אפשר להכין חליטות מדהימות משילובים של צמחי מרפא.

כאשר עומס החיים לא מאפשר לנו, ניתן לחזק את הגוף ואת מערכת החיסון בצמחי מרפא. צמחי מרפא שימשו את האדם לטיפול בחולשות שונות משחר ההיסטוריה, הם מהווים פתרון יעיל, מהיר ובטוח.

 הפתרון  הטבעי לחיזוק מערכת החיסון -  פורמולת צמחי המרפא I-Boost 
מכילה צמחי מרפא הידועים ביכולתם לחזק את מערכת החיסון ולהשמיד חיידקים, וירוסים ופטריות.

עכשיו במבצע!

 

החורף כבר ממש כאן ומה יותר כיף מאשר להתחמם מתחת לפוך עם כוס משקה חם ומהביל? אז החורף עשו לעצמכם משהו טוב ותנו עדיפות לצמחי המרפא לחמם לכם את הגוף וגם את הנשמה

תה הינו משקה שעוד בתרבויות קדומות אנשים ידעו להעריך. רקיחות צמחי מרפא היו הפתרון המקובל לתחלואים רבים ולהתחסנות הגוף בימים שעוד לא היו תרופות. היום הפך התה לאורח חיים, תרבות, טקס חברתי, ובעיקר שקט פנימי. שעת התה היא שעה של רגיעה, זמן של הפסקה ומילוי מצברים, זמן של שיחת חברים נעימה.

את רוב צמחי המרפא לתה אפשר ורצוי לגדל בבית, בגינה או באדנית, בצורה אורגנית ללא ריסוסים. קל מאוד לגדל אותם ובדרך כלל תוך זמן קצר כבר אפשר להנות מהם ואפילו גם לתת לשכנים...