http://www.enter-support.com/image/users/9892/ftp/my_files/Guiding_Videos/Express/add%20code-page.mp4?id=28332644Rhea - סגולות הפשתן
סגולות הפשתן

זרעי הפשתן מכילים כמות גבוהה של חומצת שומן אומגה 3 ,שידועה בספרות המקצועית כאחת מחומצות השומן החשובות לשמירה על כלי הדם והגנה מפני מחלות לב, הפחתת מצבי דיכאון, סיוע בהתפתחות התקינה של תינוקות ופעוטות, איזון רמות שומנים בדם ועוד תפקידים ביולוגים חשובים בגוף.
בנוסף יש בפשתן גם חומצת שומן מסוג אומגה 6, חלבון, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן.
זרעי הפשתן מצוינים לעצירות בזכות תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה, עושים פלאים לעור בזכות חומצות השומן החיוניות, חשובים להסדרת מערכת הורמונלית נשית בשל היותם פיטואסטרוגנים (דמויי הורמון אסטרוגן) ואף טובים כהשלמת טיפול להורדת סוכר או כולסטרול. 
באופן כללי צריכה יומיומית שלהם בתפריט פשוט טובה לשמירה על בריאות טובה. 
אולם, כדי ליהנות מכל אלו, עלינו

                                                            




























​לטחון קודם את הזרעים לפני אכילתם שכן גופנו לא מצליח לעכל את הקליפה של הזרעים והם פשוט ייצאו כמו שנכנסו...
הדרך הטובה ביותר היא לטחון את הזרעים (במטחנת קפה/תבלינים) סמוך לאכילתם מכיוון שהאומגה 3 היא חומצת שומן "מפונקת" משהו, ואינה עמידה זמן רב בסביבת חמצן. דרך נוספת היא פשוט לקנות את הזרעים כבר טחונים מחנות טבע, ואז חשוב לאחסן את התכולה במיכל זכוכית אטום במקרר לאחר הפתיחה, ולא לשמור יותר מחודשיים.
איך אוכלים? 2 כפות של זרעים טחונים ליום למבוגר :ביוגורט, בגרנולה,בגבינה,בטחינה, בסלט או פשוט לפזר מעל האוכל. חשוב לשתות הרבה מים אחרי אכילת זרעי הפשתן כדי שיוכלו לפעול טוב במעיים.

מספיקות 1-2 כפות ליום למבוגר  (מצוין בסלט). 

דרך נוספת ליהנות מאותם זרעי פשתן מופלאים היא לצרוך אותם כשמן פשתן. אמנם אין בו סיבים תזונתיים בשל היותו שמן, אך תכולת האומגה 3 יותר גבוהה מאשר בזרעים הטחונים, והוא טוב לכל אותן מטרות שהוזכרו.
חשוב לבדוק שהשמן הופק בכבישה קרה והוא מאוחסן בבקבוק שחור ואטום כדי למנוע התחמצנות.  שומרים אותו במקרר, לא מחממים בשום אופן, ופותחים כמה שפחות - רק לפני השימוש.
לבריאות!

 

זרעי הפשתן מכילים חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים, ועוד רכיבי תזונה חשובים אחרים- וטובים לכל אחד ואחת מאיתנו. אפילו הרמב"ם המליץ על צריכה קבועה כחלק מהתפריט היומי. שווה לבדוק!

לאחרונה הפכו זרעי הפשתן למבוקשים מאוד בחנויות הטבע- ובצדק.
אך אל תטעו, אין זה מוצר חדש כלל וכלל.הוא נמצא בסביבה כבר 4,000 שנה ויותר, ומוכר עוד מימי היפוקרטס כבעל יתרונות בריאותיים.זרעי הפשתן אף מוזכרים בתלמוד ובתנ"ך כתרופה טובה, ואפילו הרמב"ם התייחס לתכונות המרפא של הפשתן והמליץ לשלבו בתפריט היומי.

הפשתן הוא צמח חד שנתי; הסיבים שלו משמשים לייצור בדים, ואילו הזרעים הם אלו בעלי הערך התזונתי הגבוה. הם דומים בצורתם לזרעי שומשום וניתנים להשגה בשני זנים: בהיר וכהה. טעמם עדין מאוד ומזכיר קצת טעם של אגוזים.