מרק עדשים אדומות
המצרכים
:
כוס וחצי עדשים אדומות
2 כפות אורז
1 בצל גדול
4 שיני שום
תבלינים: כמון, כורכום, מלח לפי הטעם
.
אופן ההכנה
:
לנקות את העדשים ואח"כ לשטוף אותם היטב
.
להכניס אותן לסיר עם מים בגובה מעל לעדשים + 2 כפות אורז+1 בצל גדול ולבשל
.
כשהעדשים רכות לטחון אותן עם מערבל יד
.
לטגן את השום כתוש עם שמן זית ולהוסיף למרק. להוסיף את התבלינים – להיזהר שלא ייווצרו גושים
.
(אפשר להוציא קצת מרק הצידה ולערבב שם את התבלינים עד שיימסו לגמרי ואז להחזיר למרק
).
מרק בטטה
מצרכים
:
5 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים
4-5 כפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה
:
לטגן את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף
.
להוסיף את קוביות הבטטה ולערבב כמה דקות עד שיתרככו קצת
.
להוסיף מים עד גובה הסיר
לבשל 30-45 דקות עם סיר מכוסה חלקית
לטחון הכל בבלנדר עד שהעיסה חלקה
לתבל עם מלח, פלפל
שדרוג: להוסיף 250-300 גרם דלעת מקולפת ומנוקה
.
להוסיף אותה לסיר כשמוסיפים את הבבטות
.
מרק כרובית:
המצרכים
:
3 כפות שמן זית או חמאה
2 בצלים קצוצים
1 שן שום כתושה
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כרובית בינונית
½ כפית מלח ים טבעי
קצת פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות עשבי תיבול מיובשים (טימין, מיורן
)
6 כוסות מים
קורט אגוז מוסקט- לא חובה
2 כפות מיסו
אופן ההכנה
:
בסיר גדול מזהיבים את הבצלים והשום בשמן או בחמאה
.
בינתיים משרים את הכרובית במים רותחים כדי לוודא שאין בה כל מיני חרקים ו"אורחים" לא רצויים
.
אחרי כמה דקות להוציא את הכרובית, לשטוף אותה טוב ולפרק לפרחים קטנים
.
מוסיפים לסיר את הכרובית, סלרי והתבלינים ומערבבים מספר דקות
.
מוסיפים את המים והמיסו ומביאים לרתיחה
.
מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהכרובית מתרככת. להוריד מהאש ולצנן מעט
.
טוחנים את המרק לממחה במעבד מזון ומחזירים לסיר לחימום.
מרק תירס כפרי
המצרכים
:
4 כוסות גרעיני תירס טריים, קפואים או משימורים בלי הנוזלים
6 כוסות מים רותחים
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כפות של עשבי תיבול מיובשים (טימין, אורגנו,מרווה
)
½ כפית מלח ים טבעי
½ כפית רוטב סויה
פלפל שחור טחון טרי
1 כף שמיר קצוץ דק
1 כף שמן זית
¼ כוס פלפל ירוק
¼ כוס בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
:
מרתיחים את המים בסיר גדול
.
מוסיפים את תפוחי האדמה, בצל, שום וסלרי
.
שוב מרתיחים ומוסיפים את התבלינים
.
מכסים ומבשלים על להבה בינונית 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה יתרככו קצת. מצננים מעט
.
מוסיפים את התירס ומבשלים 5 דקות נוספות
.
מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים את הפלפל והבצל הירוק במשך 2 דקות ומוסיפים לסיר
.
מוסיפים את השמיר הקצוץ ומתקנים תיבול
.
* ניתן גם לטחון את המרק לממחה במעבד מזון לפני הוספת גרעיני התירס לסיר.
מרק עגבניות
המצרכים
:
2 קופסאות עגבניות משומרות קצוצות (כל אחת 800 גרם
)
2 גזרים מגורדים על פומפייה
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום פרוסות דק
1 כוס מיץ עגבניות טרי
4 כפות קמח מלא
כף חמאה רכה
5 כפות שמן זית
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית סוכר חום
מלח, פלפל גרוס
5 כוסות מים
אופן ההכנה
:
ממיסים את החמאה עם השמן בסיר גדול ומוסיפים את הבצלים, הגזר והשום ומאדים כמה דקות
.
מוסיפים את הקמח ובוחשים עוד דקה
מוסיפים את העגבניות, מיץ העגבניות, הבזיליקום, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה
.
מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
מעבירים לבלנדר (או במעבד מזון ידני) לקבלת מרקם חלק.
מרק ירקות כפרי
המצרכים
:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורד
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 עגבנייה קלופה וקצוצה דק
1 שורש פטרוזיליה מגורר גס
1 כוס אפונה קפואה
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 קישוא פרוס דק
2 כפות קמח מלא
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
9 כוסות מים
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
:
מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את כל הירקות לכמה דקות תוך כדי בחישה
.
מוסיפים את הקמח ובוחשים דקה
מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש קטנה למשך כשעה
מוסיפים את הפטרוזיליה ומורידים מהאש.