טבולה ("בורגול") של קינואה 
מצרכים – 4 מנות:
2 כוסות קינואה
6 כפות פטרוזליה
6 כפות  נענע
מלח , פלפל
לימון
שמן זית

אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה  במים עד שהיא מוכנה (כ-20 דקות)
מוסיפים פטרוזליה, נענע קצוצה, תבלינים, לימון ושמן זית.
סלט קינואה, עגבניות מיובשות ופלפלים
 
סלט גריסי פנינה
2 כוסות גריסי פנינה
1 כף שמן זית
3 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
3 מלפפון חמוץ
3 מלפפונים רגילים
3-4 כפות שמיר קצוץ
 3-4 כפות שמן
1 לימון סחוט
מחממים סיר כבד, מוסיפים שמן זית ומוסיפים גריסים, מלח ופלפל וקולים 5 דק' על להבה גדולה.
מוסיפים 3 כוסות מים ומרתיחים, מכסים סיר ומנמיכים, מבשלים כ 20 דק', מסננים ומצננים.
מערבבים בקערה, מלפפון חמוצים ורגילים  חתוכים קטן קטן לקוביות, שמיר, גריסים, מלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון.
מצננים לפחות לשעה.
 
חומוס ביתי
להשרות חצי קילו חומוס 12 שעות ולהנביט 12 שעות
לבשל עד שהחומוס הופך רך (לוחצים עליו והוא נמעך ביד בקלות), להוריד את הקצף הלבן.
להשאיר בצד קצת גרגרים (לקישוט אח"כ) ואת השאר לשים במגימיקס יחד עם שתי שיני שום ולימון סחוט ושתי כוסות מים קרים.
לערבל עד שנהיה ממש חלק (כמו שמנת – אפשר לשחק עם המים) ורק אז להוסיף טחינה ולערבב -  אפשר במג'ימיקס או ביד. היחסים הם 2 חומוס על 1 טחינה.
מי שמשתמש בטחינה מלאה להוסיף הרבה יותר לימון כי זה יוצא קצת מר.
להביא בחשבון שבמקרר זה הופך להיות קצת יותר סמיך.
להגיש עם שמן זית, פטרוזיליה וכמון.
 
סלט קינואה
המצרכים:
2 כוסות קינואה שטופה היטב
1 בצל גדול קצוץ לא דק מידי אבל לא גס (250 גרם)
1 כף שמן קנולה (15 גרם)
1 כף שמן שומשום (15 גרם)
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות קטנות (150 גרם)
1 גזר מגורד על פומפיה דקה (150 גרם)
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה לפי ההוראות, מורידים מהאש - ומניחים להצטנן מעט. בינתיים:
* מטגנים את הבצל בשמן הקנולה והשומשום יחדיו
 מטגנים לאט ועל אש בינונית כך שהבצל יזהיב ויתרכך - אבל לא יחרך ולא ישחים.
* מוסיפים את הפלפל האדום לבצל הזהוב, מגבירים את האש, ומערבבים תוך כדי.
* אחרי כ-5 דקות מוסיפים לכל זה את הגזר.
* מערבבים תוך כדי בישול עד שהגזר התרכך מעט.
* טועמים ומוסיפים עוד מלח וקמצוץ פלפל לבן.
* מעבירים את הקינואה לקערה, ושופכים מעליה את תערובת הירקות המטוגנים/מבושלים.
* מערבבים, תוך הקפצה קלה.

סלטים